מתכונים לעוגיות מרוקאיות
עוגיות מרוקאיות אהובות מאוד בארץ ולא רק בקרב יוצאי מרוקו;
אין אחד כמעט שלא טעם מהן בחגיגית מימונה, במסיבת חינה או באירוח ביתי.
המטבח המרוקאי הוא מטבח עשיר מאוד בטעמים וניחוחות מזרח תיכוניים וגם המתוקים המרוקאים מאופיינים באותו השפע.
מגוון הקינוחים במרוקו רחב מאוד והמוצרים בשימוש אופייניים מאוד למטבחי צפון אפריקה ומטבח ערבי. במתכונים לעוגיות מרוקאיות (שהרבה מכנים עוגיות לחינה או עוגיות למימונה) נמצא הרבה מרכיבים כמו סולת, בצק פילו ואטריות קדאיף, שקדים אגוזים ופיסטוקים, תמרים, תאנים ופירות יבשים, מי זהר ומי ורדים, מרציפן, דבש, תבלין הל, ציפורן, אניס, קינמון וזעפרן.
בין המתכונים לעוגיות מרוקאיות נמצא סיגרים ופסטלים מתוקים, עוגיות תמרים, כדורי פירות יבשים ותמרים ממולאים במרציפן, עוגיות דבש, עוגיות טחינה ושומשום וסהרוני שקדים כמו גם עוגיות פזוואלוס, שבקייה, רייבה או גרייבה, ג'אבן עוגיות רעיף ועוד.
ראו גם:
מתכונים לעוגיות
כדורים מתוקים
מתכונים מתוקים למימונה
|