מתכונים לעוף במנגל
יש עשרות אם לא מאות דרכים לצלות עוף על האש, וכל אחד יכול לבחור את המתכונים האהובים עליו, או התיבול המתאים לו.
לכל אחד מחלקי העוף יש טעם ומרקם משלו, ואתם בטח כבר יודעים, איזהו הוא החביב עליכם ביותר.
ניתן לצלות כמעט כל חלק מחלקי העוף על המנגל: רגלים, ירכים, שוקיים, חזה נקי, כנפיים ואברים פנימיים.
אפשר לחילופין פשוט לפרוס עוף שלם חתוך במרכז, על הרשת, או להעמיד את העוף כולו על מתקן צלייה עומד ולסגור את מכסה הגריל.
אפשר גם להכין שיפודים מחזה עוף, או לצלות "פרגיות" (שזה השם בארץ לירכי עוף בלי עצמות...). בקיצור- יש אין סוף לדרכים להכנת עוף בברביקיו.
יש כאלו שמעדיפים לצלות את העוף על האש עם העור, על מנת שישמור על העסיסיות שלו, ולהסיר את העור לפני שאוכלים (או שלא...), ויש כאלו שטוענים שדווקא אם נסיר את העור לפני הצלייה, הבשר יספוג טוב יותר את טעמי התבלינים ובוודאי שיהיה פחות שמן.
הנה כמה טיפים שכדאי לזכור לפני שצולים עוף במנגל:
•לפני ששמים את העוף על רשת הגריל, דאגו שהרשת נקיה ושפשפו אותה היטב עם חצי בצל כדי למנוע מהעוף להידבק לרשת. שפשפו את רשת הגריל בבצל גם אחרי כל נגלה של עופות.
• תמיד עדיף להשרות את העוף לפני הצלייה, משך לילה שלם או כמה שעות, על מנת שיספוג את הטעמים ויתרכך.
• תמיד מומלץ לדאוג שהעוף בטמפרטורת החדר לפני הצליה ולא לצלות עוף שיצא ישר מהמקרר.
לעוד מתכונים ראו גם:
•
איך להוסיף קצת עניין למנגל
•
תערובות תבלינים יבשות לבשר על האש
•
מתכונים לכנפי עוף
|