עוף ממולא - מתכונים
עוף ממולא הוא אולי אחד המאכלים הכי יהודיים שיש ואפשר למצוא וריאציות שונות שלו ברבים ממטבחי יהדות התפוצות.
למרות שיש מתכונים שונים לעוף שלם ממולא או לפרגיות ממולאות, במטבחי המזרח התיכון, בשאר המטבחים במערב, הגירסא הזו להכנת עוף פחות מקובלת, ועל פי רוב כשניתקל במתכון לעוף ממולא, הכוונה תהייה לחזה עוף ממולא, מנה פופולרית מאוד בעיקר בבישול המודרני ששם דגש על בריאות וקלוריות.
וישנה כמובן גרסת ההודו הממולא שמהווה את מרכז השולחן בחג המולד וחג ההודייה ברוב חלקי העולם המערבי.
בניגוד למה שמקובל לחשוב, הכנת עוף ממולא בתנור או בסיר חשמלי אינה כרוכה לרוב בהרבה עבודה ויש לה יתרונות רבים כי היא משדרגת גם את טעמי העוף וגם את טעמי המילוי, ומהווה למעשה עוד תוספת טעימה לארוחה. תסתכלו על זה כך - במקום להגיש עוף עם תוספת בצד מגישים את התוספת בתוך העוף כך שהוא סופחת את טעמיו ומקבלת ארומה עשירה שמשתלבת היטב עם טעמי העוף.
הנה כמה מתכונים פשוטים שיעזרו לכם לצלוח את ההכנה בקלות ולקצור שבחים במטבח.
ראו גם:
•
מתכונים לחזה עוף
•
מתכונים לעוף בתנור
|