מתכון לפנקייק
פנקייק או בעברית חביתית, כשמה כן היא: Pan-Cake כלומר עוגה שנוצרת מטיגון או אפיה של בלילה במחבת.
לפנקייק יש שורשים כבר במאה ב-15 והוא פופולרי מאוד בארצות שונות בעולם, כשבכל ארץ יש גרסה מקומית להכנתו.
מתכון לפנקייק יתבסס על פי רוב על קמח ומים או חלב, בדומה לבצק רגיל, אך בסמיכות של בלילה לעוגה, כדי לאפשר טיגון או אפיה במחבת.
לבלילה הבסיסית יתווספו לרוב גם ביצים, שמן וחומרי התפחה כמו שמרים, אבקת אפייה או סודה לשתיה.
מאחר ומדובר ב"עוגת מחבת", נהוג להגיש את הפנקייק שטוגן במקום, עם ציפוי מתוק כמו ריבה, דבש, סירופ פשוט סירופ מייפל או ממרח שוקולד ולקשט עם פירות, גלידה, קינמון, וניל וסוכר.
כדי להכין פנקייק מושלם, חשוב להקפיד על מספר כללים:
•
יש לנפות את הקמח היטב יחד עם החומרים היבשים כמו אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח,ולדאוג לערבבם היטב כדי שכל המצרכים יתאחדו.
•
מומלץ לטרוף את הסוכר עם החומרים הרטובים כמו ביצה ושמן, על מנת להמיס אותו לפני הערבוב עם הקמח.
•
לחילופין, אפשר להחליף את הסוכר בדבש, סירופ מייפל או מולסה.
•
מומלץ להשתמש בחלב אך אפשר להחליפו בכל נוזל אחר כמו מיץ תפוזים ואפילו מים.
•
ברוב המתכונים לפנקייק יש שימוש בחמאה מומסת אך ניתן להחליפה במרגרינה או בשמן.
•
חשוב מאוד לא לטרוף את הבלילה יותר מידי זמן כדי לא לשבור את המרקם שלה, ולהשהות אותה בצד לפחות חצי שעה לפני הטיגון. במהלך זמן זה, גושים שנותרו יתמוססו ותתקבל בלילה אחידה, אוורירית ותפוחה.
•
בזמן הכנת הפנקייס, חשוב להקפיד על מחבת חמה (אך לא מעשנת) ולהוסיף מעט חמאה או שמן בין כל כמה חביתיות.
•
חשוב לזכור, שככל שהפנקייק עבה יותר, הכנתו תיקח יותר זמן, כשהזמן להפוך אותו הוא כאשר הצד העליון מתמלא בבועות.
•
לאחר שהפכתם את הפנקייק, זמן הטיגון של הצד השני יתקצר בחצי.
•
כשמוציאים את הפנקייק'ס מהמחבת, מומלץ להערים אותם אחד על השני כדי שישמרו על החום.
•
הכלל האחרון והוא כמעט בלתי נמנע, אומר שרק אחרי 2-3 חביתיות, תקבלו את הפנקייק המושלם, זה אומר שעל פי רוב, הפנקייק הראשון ילך לפח או לטבח...
•
אספנו עבורכם שלל מתכונים לפנקייק מארצות שונות ובאסכולות שונות.
תהנו.
|