מתכונים לרטבים לפסטה
פסטה טריה או יבשה, היא על פי רוב נטולת טעם דומיננטי, ולכן מהווה בסיס מצויין לסוגים שונים ומגוונים של רוטב לפסטה המעניקים לכל מנה את טעמה.
גם הצורות השונות של אטריות הפסטה שאנו מכירים, לא נוצרו רק על מנת להפיג את שיעמומם של האיטלקים, וכל אחת מהן מהונדסת היטב על מנת לספק שילוב מוצלח בין האטריות לרוטב המצפה אותן.
הפוזילי המסולסלת לדוגמא, שומרת עוד מהרוטב בכל אחד מתלתליה, פסטה שבלולים או פסטה פנה החלולות, מאפשרות לכמות גדולה יותר של רוטב להכלא בתוך החללים שלהן, והספגטי המוארך או הפטוצ'יני הדק והרחב, מאפשרים לרוטב להחליק על גבי כל איטריה ולצפות אותה בטעמיו.
לכל פסטה, בין אם היא עשויה מחיטת דורום, מקמח רגיל או מלא, מביצים, או מתפוחי אדמה, יש רטבים המדגישים טוב יותר את טעמיה, ומוציאים ממנה את המיטב; כולל לפסטות הממולאות דוגמת רביולי, טורטליני, קנלוני,או פלמיני, מנות המחייבות את הרוטב, להשתלב גם עם טעמי המילוי.
המגוון הרחב של מתכונים לרוטב פסטה המגיעים מאיטליה הנחשבת לאם הפסטה, הוא אין סופי כמעט, ונוכל למצוא בין שלל הרטבים, רטבים על בסיס שמנת, רטבי עגבניות, רטבים על בסיס שמן זית, רטבי בשר, רטבי דגים ירקות ועוד.
הרטבים הידועים בעולם מגיעים רובם ככולם מאיטליה, ובינהם אפשר למנות את רוטב העגבניות המבושל (נפוליטנה), רוטב עגבניות טרי "סלסה קרודה", רטבי שמנת כמו רוטב אלפרדו ורוטב קרבונרה, רטבי אגוזים עשבי תיבול וגבינות כמו רוטב פסטו, רטבי "אלי אוליו" שהם רטבי פסטה על בסיס שמן זית, שום ועשבי תיבול , רטבי בשר דוגמת רוטב בולונז, רטבי דגים כמו פסטה פוטנסקה ועוד ועוד.
אם אתם מחובבי הפסטה, תוכלו ללמוד כאן, איך מכינים כמה מרטבי הפסטה המוכרים מהמטבח האיטלקי ומעוד
|
|