מתכון לפיצה
הפיצה או Pizza היא מאפה איטלקי שהפך כבר מזמן לאחד מהמאכלים הפופולרים ביותר בעולם.
הקלות (היחסית) בהכנת המנה, המגוון והמודולריות של המרכיבים והטעמים, וכמובן העובדה שאין צורך בצלחת או סכום כדי לאכול אותה, הפכו את הפיצה לאחד מסוגי המזון המהיר האהובים ביותר בתרבות המודרנית.
מתכון לפיצה, מורכב לרוב מבצק שמרים שעליו מורחים רוטב עגבניות או מרינרה, ומעל מפזרים כיד הדמיון הטובה – זיתים, ירקות, בשר, עוף, דגים ואפילו פירות. את כל היצירה הזו מכסים לרוב בגבינה צהובה שמותכת בזמן האפייה, ומתענגים על ביס שהוא בדיוק לטעמכם.
יש דרכים רבות להכין פיצה ביתית וחלקן מכילות קיצורי דרך שיקלו על ההכנה ויקצרו את זמן השהיה במטבח. תוכלו למשל לקנות בצק פיצה מוכן ולהכין את רוטב העגבניות בבית, או להכין בצק פיצה בבית ולקנות רוטב מוכן. ניתן כמובן גם לקנות בצק ורוטב מוכנים על פי בחירתכם, ולהרכיב את המנה החביבה עליכם בלי להתאמץ כמעט. העצלנים ממש יוכלו להכין ארוחה קלילה ומהירה כמו פיצה פיתה (חותכים פיתה במרכז ומכסים כל צד עם רוטב וגבינה), או אפילו על פרוסות לחם מרוחות ברוטב פיצה וגבינה מותכת בתנור.
יש עשרות סוגים של בצק לפיצה, בין עם מדובר בפיצה עם בצק דק או בפיצה עבה. הבצק המסורתי עשוי מחיטת דורום ומכיל שמרים אך אפשר להכין פיצה גם עם בצק שאינו מכיל שמרים או גלוטן. גם כשזה מגיע לציפוי אפשר למצוא תוספות או "טופינגס" שונות שמאפיינות אזורים שונים בעולם, כמו זיתים, פטריות, אנשובי, פפרוני, גבינת פטה פלפל ירוק או חריף, אננס, בזיליקום ורוטב פסטו. בנוגע לגבינה שמכסה את הפיצה - האיטלקים נוהגים להשתמש במוצרלה ולפעמים גם בפרמזן, אך בפועל כמעט כל גבינה שנמסה בתנור תתאים.
ולבעלי רגישות ללקטוז:
•
מתכון
גבינת שקדים
•
מתכון
גבינת קשיו
הנה אוסף מתכונים לפיצה מכל הסוגים וממטבחים שונים בעולם, תהנו.
|