מתכונים ומאכלים מהמטבח האסיאתי
ממטבחי אסיה - אוכל סיני, קוראני,תאילנדי ועוד
המטבח האסיאתי פרץ לסצנה הקולינרית הגלובלית רק במאה האחרונה, בעקבות גלי הגירה מאסיבים מכל רחבי אסיה, למערב.
הוא הביא עמו משב רוח רענן, שונה ויחודי, ותרבות אוכל, הכנה, והגשה שלא היו מוכרות במטבחי המערב. תחילה הגיעו המטבח הסיני והתאילנדי, ואחריהם גם מטבח יפני, אינדונזי, ויאטנמי קוראני ועוד.
מתכונים לאוכל אסיאתי נחשבים בריאים מאוד כי מרבית המטבחים באסיה, אינם עושים שימוש בחומרים משמרים וממעטים בשימוש בבשר, מוצרי חלב וביצים. תחת זאת, הם עושים שימוש נרחב בירקות טריים, בסויה ומוצריה, ובפירות ים ודגים.
גם שיטות האידוי, וההקפצה הקצרה האופייניות למטבחים במזרח, נחשבות לשיטות בריאות השומרות על הערך התזונתי של מרבית סוגי המזון.
המוצרים היחודיים למטבחים באסיה הם נודלס, אורז, ירקות ירוקים, סויה, טופו, קארי, למון גראס, ג'ינג'יר, ועוד.
|
|