מתכונים ומאכלים מהמטבח היפני
מתכונים לאוכל יפני - סושי, סאשימי ואוקזו ועוד מאכלים יפנים
המטבח היפני המסורתי מבוסס על שיטות וחומרים יחודיים, שלרוב נתקשה למצוא מחוץ לחנויות נישה לבישול אסיאתי. למרות שהוא שונה באופן מובהק ממטבחי העולם המערבי הוא הופך בשנים האחרונות, יותר ויותר פופולרי, על אף מורכבות ההכנה ומגוון הטעמים הבלתי שגרתיים.
ארוחה יפנית מסורתית תכלול קערת מרק עם פסטה (איטריות סובה או ראמן) או אורז, וכמה מנות "אוקזו" שהן צלחות קטנות של בשר, דגים, טופו או ירקות, מלוות ברטבים דומיננטים כמו סויה, מיסו או דאשי (ממרח דגים). גם שיטות הבישול אותן נמצא במתכונים לאוכל יפני, מובהקות ביחודן וכוללות הרבה מנות מאודות, צרובות או נאות (כמו סושי או סאשימי).
|
|