מתכונים ומאכלים מהמטבח הטרופי
מתכונים לאוכל טרופי - מאכלים אקזוטים בניחוח טרופי
המטבח הטרופי של האיים הקריבים, משופע בסגנונות שנגזרו מגלי ההגירה שאכלסו את האיים מתחילת המאה.
בהתאם לאי ממנו הגיעו, נוכל למצוא במתכונים לאוכל טרופי השפעה מהמטבח הספרדי, הצרפתי, ההולנדי, ההודי וגם מהמטבח האפריקאי. כמו ברוב המטבחים בעולם, גם כאן נעשה שימוש רחב בתוצרת מקומית טריה של פירות וירקות טרופים, פירות-ים ומעדנים כמו צפרדעים וצבי ים, המיחדים את המטבח המקומי.
מאכלים המאפיינים את האיים הקאריבים הם מרק שעועית קריבי חריף בשם סאוס, סלסה מנגו חריפה אורז ברטבים שונים, שימוש בחלב קוקוס, וצלעות חזיר לצד צבי ים בגריל, וכמובן משקה הפינה קולדה.
|
|