מרינדות להשריית בשר, כבש ועוף
|
השרייה ארוכה - משך לילה
|
משרה יין ועלי דפנה
|
מרכיבים:
1 כוס יין אדום יבש משובח
3 שיני שום קצוצות
3 עלי דפנה שלמים
1כף פלפל אנגלי שלם
4 גבעולי טימין
1גבעול רוזמרין
1כפית סוכר חום
מלח גס פלפל גרוס
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את הבשר משך 4 שעות לפחות. בעיקר עם מדובר על גושים בעבי העולה על 2 סנטימטר. ממשיכים למשוך את הבשר גם תוך כדי צלייה. מתאים למאכלי בקר, כבש ודגים.
מתכונים לעוף במנגל
|
טיפ לצלייה:
הקפידו להשרות את הבשר שלכם ביין משובח מהסוג שאתם שותים. זה ישביח את הטעם בצלייה ויעדן את מרקם הבשר בהתאם.
|
מרינדה פיקנטית בטעם פלפל אנגלי ועלי דפנה
|
משרה קלאסי בטעמים ארופאים עם עקיצה של חריפות מקסיקאנית בלשון. אפשרי ומומלץ, לצמצם את חומרי המשרה או מה שנותר מהם על האש לאחר ההשרייה, ולהוסיף קופסא של חלב קוקוס מהסוג הלבן, (תחליף לשמנת מתוקה) כדי לעדן את הטעמים החריפים. השילוב יוצא ריחני ומעודן במיוחד עם ניחוח משכר של יין עם טעימת קוקוס.
מרכיבים:
1/2 כוס שמן זית משובח
1כוס יין אדום יבש
1/4 כפית פתיתי צ'ילי
¼ כפית אבקת פלפל קאיין
כפית גרגירי פלפל אנגלי שלם
2 עלי דפנה שלמים
מלח פלפל לפי הטעם
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה, ומשרים את הבשר משך לילה.
מתאים לעוף שלם בקר וכבש.
כנפי עוף
|
מרינדה לבשר על האש- מייפל וברנדי
|
מרכיבים:
1/2 כוס סירופ מייפל
1/3 כוס ברנדי משובח
2 כפות דבש
1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית גרגירי חרדל שלמים
5 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית פלפל לבן
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את הבשר משך מספר שעות או משך לילה. ממשיכים למרוח את בשר הצלי גם תוך כדי צלייה.
מתאים לבשר בקר בגוש, סטייקים, ונתחי עוף שלמים.
|
טיפ לצלייה:
לעולם אל תשתמשו כרוטב בצד ברוטב שהושרה בו קודם לכן בשר טרי (מבלי להרתיחו תחילה) מחשש להתפתחות זיהום נגיפי.
|
מרינאדה לבשר על האש בטעם אורגנו
|
מרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן
כמה ענפי אורגנו טרי (העלים בלבד)
8 שיני שום כתוש
כפית רוטב ווסטשייר
מלח פלפל
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה משרים משך לילה.
מתאים לבקר, כבש ועוף.
|
טיפ לצלייה:
המהדרין טוענים, כי טרם תניח בשר שהושרה משך לילה בנוזלי המשרה על הגריל, עליך ליבש אותו הייטב באמצעות מגבת או מגבת נייר. זאת על מנת שהנוזל לא יטפטף על הגריל ויפגום באיכות הצלייה.התפקיד של ההשרייה במשך הלילה, הוא להחדיר את הטעמים לבשר ולרכך אותו טרם יעלה אחר כבוד על הגריל.
|
מרינדה בטעם ים תיכוני
|
מרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון (רצוי ליים)
8 שיני שום קצוצות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף נענע טרייה קצוצה
כף כמון כתוש
פלפל ומלח לפי טעם
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשאירים במקרר לשעתיים מינימום. במקרה של גוש בשר או עוף שלם, אפשרי ורצוי והשאיר למשך לילה. יש להמשיך ולמרוח את בשר הצלי, גם תוך כדי צלייה.
מתאים למאכלי בקר, כבש ודגים. את הדגים יש להשרות מקסימום שעתיים ולא מעבר לכך על מנת שלא "יתבשלו" במיץ הלימון.
עוף בגריל בסגנון אמריקאי
|