רטבים לבשר לעוף ולדגים על האש
|
מתכונים לרטבים שניתן להגיש לצד בשר, כבש, עוף או דגים על האש, וגם כאלו שניתן למרוח על הבשר תוך כדי צלייה.
|
הצ'ימיצ'ורי של אינס
|
רוטב הצ'ימיצ'ורי הוא מנת הדגל בכל בית ארגנטינאי וכמות הגרסאות שיש לרוטב הזה יכולה למלא כמה ספרי בישול. הגרסה הנוכחית, מלבד היותה נטולת שומן ומלאה בויטמינים היא גם הגרסה הטעימה ביותר שיצא לי לטעום. (אולי כי זהו מתכון מבית אמי...)
מתאים למריחה במהלך הצלייה וכרוטב לצד הבשר הצלוי.
מרכיבים:
1-1.5 ראשי שום
צרור גדול של פטרוזיליה
2 כפיות מלח- פלפל לפני טעם
3 גרגירי פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה
2/3 כוס מים
1.5 כוס חומץ משובח
קורט שבבי צ'ילי
|
|
אופן ההכנה:
קוצצים את הפטרוזליה גס, כותשים את השום ושמים יחד בקערה.
מניחים סיר על האש ומחממים בחום בינוני את החומץ עם המים, סוכר, מלח, פפריקה, פלפל אנגלי, עלי דפנה, צ'ילי ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומכבים.
ממתינים 5 דקות ואז שופכים את התערובת החמה על השום והפטרוזליה עד שכל התערובת מכוסה לגמרי בנוזל. מצננים ומגישים.
נשמר במקרר משך חצי שנה, אבל אנחנו מבטיחים שהוא לא ישאר שם...
מתכוני רטבים נוספים
|
רוטב עשבי תיבול
|
מרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס יין לבן יבש
כף תרכיז רימונים
כף סוכר חום
כף טימין טרי (עלים בלבד)
כף אורגנו (עלים בלבד)
כף רוזמרין טרי (עלים בלבד)
כמה עלי מרווה טריה
5 שינים שום כתושות
פלפל שחור ומלח
|
|
אופן ההכנה:
מעבדים את כל החומרים במעבד המזון עד לקבלת תערובת אחידה.
מורחים את הבשר ברוטב וצולים על האש. ממשיכים למרוח את הבשר ברוטב לפרקים, תוך כדי צלייה.
מתאים מאוד לגוש בקר או כבש, וכן למאכלי עוף ודגים.
מתכונים עם שמן זית
|
רוטב ברביקיו
|
מרכיבים:
כוס קטשופ רגיל
1/2 כוס חומץ בן יין אדום
3 כפות סוכר חום מומס במעט רותחים.
1כפית רוטב ווסטשייר
1כפית חרדל דיז`ון
1כפית פפריקה חריפה או מתוקה
מלח ופלפל לפי טעם
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד, ומורחים על העוף או הבשר לפני ותוך כדי צלייה. אין צורך להשרות.
מתאים למאכלי עוף ובקר.
מתכון רוטב ברביקיו קלאסי
טיפ לריכוך בשר לפני צליה
|
רוטב לבשר בגריל- ויניגרט טימין ולימון
|
מרכיבים:
1/2כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 כפות חומץ שמפניה או חומץ בן יין
שן שום קצוצה
כף טימין עלים קצוץ
כף חרדל דיג'ון משובח
מלח ופלפל
|
|
אופן ההכנה:
טורפים בכלי את כל המוצרים מלבד השמן. מוסיפים את השמן בטפטוף וממשיכים לטרוף כל העת עד לקבלת מרקם סמיך.
מורחים על הבשר תוך כדי צלייה (אין צורך להשרות) ומגישים גם כרוטב בצד.
מתאים למאכלי בשר, עוף ודגים.
עוד רטבים ליום העצמאות
|
רוטב לדגים על האש - רוטב מייפל וסויה
|
מרכיבים:
25 גרם חמאה
בצל בינוני קצוץ
5 שיני שום כתושות
1/4 כוס סויה
1/3 כוס רוטב מייפל
|
|
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל והשום בחמאה. מוסיפים סויה ומייפל ומביאים לבעבוע, מכבים את האש.
אין צורך להשרות מראש, מורחים על הדג תוך כדי צלייה ומגישים כרוטב בצד.
מתאים בעיקר לחג העצמאות לדגים כמו סלמון או לחזה עוף.
מתכונים עם רוטב סויה
|
רוטב בטעם ג'ינג'ר ושומשום
|
מרכיבים:
3/4 כוס שמן זית
מיץ מחצי לימון ליים
3 כפות חומץ בן יין לבן
3 כפות ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות כוסברה קצוצה
כף שמן שומשום
כפית גרדת לימון
בצלצל שלוט קצוץ
2 שיני שום
מלח ופלפל
|
|
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי המשרה במעבד מזון עד לקבלת וינגרט אחיד. מורחים תוך כדי צלייה (אין צורך להשרות) ומגישים גם כרוטב בצד.
מתאים למאכלי בשר, עוף ודגים.
מתכונים לעוף
|
רוטב לבשר בגריל - וינגרט תות בלסמי
|
רוטב מעודן במיוחד ושמחה גדולה לכל חייך. קל ופשוט להכנה וישדרג בצורה משמעותית גם את חתיכת הדג או העוף הפשוטה ביותר ביום העצמאות! כבונוס, הוא גם הולך מצויין עם הסלט הירוק הנלווה.
|
מרכיבים:
כוס תותים נקיים חתוכים
חצי בצלצל שלוט קצוץ
כף חומץ בלסמי משובח
כף חומץ בן יין אדום
מלח ופלפל
1/4 כוס שמן זית
|
|
אופן ההכנה:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון. מגישים כרוטב לצד הבשר. מתאים למאכלי עוף ודגים.
מתכונים לעוף במנגל
|
טיפ לצלייה:
גם בהשריה לפני צלייה, תמיד מומלץ להשתמש בחומרים משובחים- סויה קיקומן, שמן זית באיכות גבוהה וחרדל דיג'ון, או כמו יינות שהייתם שותים ולא יינות בישול, שמחירם לרוב זול יותר, אך האיכות והטעם – בהתאם.
חג עצמאות שמח
|