|
אסאדו
שם לועזי : Asado
פרוש המילה אסאדו בספרדית הוא "צלוי" והדרום אמריקאים משתמשים בביטוי כדי לכנות הן את שיטת הצלייה המקומית של בשרים בגריל או במנגל, והן כשמו של נתח בשר מצלעות הפרה שנהוג לצלות על האש, ומכונה גם הוא אסאדו או אסדו (או בעברית שפונדרה).
ראו עוד בערך שפונדרה.
האסאדו כשיטת צלייה, פופולרי מאוד בארצות דרום אמריקה ומכינים אותו על ה"פריז'ה" או על ה"אל אסדור" שהם כינויים לגריל המקומי. האסאדו הוא טקס שלם שאורך מספר שעות ומתחיל על פי רוב בנקניקיות חריפות המכונות צ'וריסו או נקניקיות דם (מורסיז'ס), ממשיך בחלקים שונים מפנים הפרה כמו מעיים (צ'ינצ'ולינס) ועטינים (ביז), וממשיך בחלקים כמו צלעות אסאדו (קוסטיז'ס) ועוד נתחים משובחים. בניגוד לצלייה מקובלת בגריל, שיטת הצלייה באסאדו היא איטית והנתחים מונחים בגובה רב מהגחלים על הפריז'ה ונצלים לאט. את האסאדו עצמו מכין האסדור המומחה לבשר שבוחר איזה נתחים להניח והיכן ומשגיח על הגריל לאורך כל המשתה.
לצד האסאדו נהוג להגיש סלט חסות בלבד ורטבי בשר שונים כמו הצ'ימיצ'ורי
הקלאסי. אחרי כמה שעות של משתה, מקנחים על פי רוב בפירות טריים או בפלאן קרמל
.
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|