בוריטו
|
|
שם לועזי : Burrito
בוריטו היא מנת דגל של מטבח הטקס-מקס (טקסס מכסיקו), ומשמעות שמה בספרדית הוא "חמור קטן", בשל דמיונה (הקלוש...) לאוזן חמור. הבוריטו המקסיקני המקורי, מורכב מטורטיית קמח מטוגנת על מחבת, מגולגלת ומקופלת משני צדדיה כמעטפה עם מילוי בשר קצוץ, אורז ושעועית. על אף שמקורו של הבוריטו הוא במקסיקו, הוא מקובל כיום יותר כפסט פוד במטבחי הטקס מקס בארצות הברית, שם תמצאו גרסה מוגדלת של טורטייה, ממולאת במבחר גדול של מרכיבים לבחירה כמו עוף, חזיר, פירות ים, גוואקמולי, סלסה, שמנת חמוצה, גבינה מגורדת, עגבניות, פלפלים ועוד. הבוריטו מזכיר במקצת בצורתו את הלאפה המגולגלת שאנו מכירים בארץ, על אף כי בצק הטורטייה דק יותר, ולרוב עשוי מראש ולא במקום.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|