בצק סוכר RFM
|
|
שם לועזי : Sugar dough RFM
ה- RFM הוא בצק סוכר קל ונוח לעיבוד שהומצא ב- 1988 על ידי השף הישראלי רוני פרדי מרדכי ושמו ונגזר מראשי התיבות של שמו Roni Fredy Mordechai. בצק ה-RFM נמצא בשימוש נרחב בקונדיטוריות ומאפיות, בעיקר לצורך קישוט של עוגות חתונה ועוגות מיוחדות. הבצק עשוי מאבקת סוכר, ג'לטין, גלוקוז, שומן מוקשה ולעיתים חלבון ביצה. מרבית עוגות החתונה כיום מצופות בעלי בצק RFM אכילים, שעליהם מפסלים בבצק צורות שונות, וצובעים אותן עם צבעי מאכל בדומה למרציפן. נהוג לפרוש את עלי בצק הסוכר על עוגות בחושות, או עוגות שאינן זקוקות לקירור, משום שהוא רגיש ללחות במקרר. את הבצק עצמו שמגיע דביק למדי, מעבדים ביד עם אבקת סוכר או קורנפלור. על מנת לצפות עוגה בבצק הסוכר, מצפים את העוגה בשכבה דקה של קרם או ריבה, כדי שהבצק ידבק היטב. ניתן להשיג בצק RFM בחנויות לדברי מאפה, כשלרוב הוא מגיע בצבע לבן אך אפשר לצבוע אותו במכחול עם צבעי מאכל. היתרון של הבצק המוכן, הוא שאין צורך לאפות אותו, קל מאוד לעבד אותו לצורך הכנת קישוטים שונים, ובוא נשמר משך זמן ממושך.
שמות נוספים : sugar gum ,gum paste
מתכונים ומידע נוסף:
פונדן
|
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|