גבינת אדם הולנדית
|
|
שם לועזי : Edam Cheese
גבינת אדם היא גבינת חלב בקר צהובה, חצי קשה, שמוצאה בעיר אדם בהולנד. העובדה כי היא נוחה לאחסון ויכולה להישמר זמן רב ללא קירור, הפכה אותה לאחת הגבינות הפופולריות ביותר בעולם בין המאה 14 ועד המאה 18, כשיורדי ים וצליינים נהגו לקחת אותה איתם במסעותיהם לקולוניות רחוקות. גבינת האדם, השתנתה עם השנים, והחל מהמאה ה-19 הפסיקו לייצר אותה מחלב מלא מה שהוריד את אחוזי השומן שלה, והפך את טעמה לעדין יותר. האדם מגיעה לרוב בצורת כדור גבינה עטוף בשעווה אדומה או צהובה, או במידה ותהליך הישון שלה עלה על 17 שבועות- בשעווה שחורה. היא מכילה לרוב אחוזי שומן נמוכים יחסית (בסביבות 28%), מה שהופך אותה לגבינה חצי קשה בניגוד לצ'דר או לגאודה עתירות השומן. טעמה עדין ומעט מלוח, והיא כמעט חסרת ריח. כמו שאר הגבינות, יישון ממושך יותר, יקשה אותה ויחריף את טעמיה וריחה. את גבינת האדם נוהגים לאכול בפרוסות עם קרקרים או לחם, וגם כתוספת לפרי. גם כיום נחשבת גבינת האדם לאחת הגבינות הנפוצות ביותר בארצות הברית ובצפון אירופה, היא הגבינה הפופולרית ביותר בצ'כיה, נחשבת מעדן בספרד ודרום אמריקה, ומהווה מרכיב הכרחי בסעודת חג המולד בפיליפינים.
שמות נוספים : Edammer
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|