גבינת מוצרלה
|
|
שם לועזי : Mozzarella Cheese
מוצרלה הוא שם גנארי לקבוצת גבינות איטלקיות, העשויות במקור מחלב בופלה (נקבת הבאפלו) לא מפוסטר, שעובר תהליך צנטרפוגה (סיבוב במהירות גבוהה), עד שהוא מתגבן על דפנות הכלי. חלב הבאפלו או התאו, נחשב בריא ועשיר בשומן וחלבון חלב, המאפיינים גבינות אלו. מקורה של המוצרלה במאה ה-12 בחבל קמפניה בדרום איטליה. במאה ה-18 עם התחלת התיעוש שאיפשר שימור גבינות לזמן ממושך, היא התפשטה לכל איטליה, ומשם לעולם כולו. כיום מיוצרת המוצרלה גם מחלב בקר (פיור די לאטה) על ידי חימום החלב ושקיעה של הקום (Curb) לתחתית הסיר, איסוף הגושים, וחימום מחדש עד התגבנות. את החלב המגובן שהוא בעל מרקם צמיגי וסיבים דקים, לשים היטב וחותכים עם היד לכדורים קטנים (מכאן מקור השם Mozzara, שפירושו פריסה), ומשרים במי מלח. גבינת המוצרלה היא גבינה טריה ולא מיושנת, והיא כמעט חסרת טעם, על כן נהוג להוסיף לה טעמים שונים המשלימים אותה. המוצרלה היא אחת מגבינות הדגל האיטלקיות ומקובל להשתמש בה טריה בסלטים, ומותכת על פיצות, פוקצ'יות ועוד תבשילים.
שמות נוספים : Mozzarella di Bufala Campana
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|