|
הרב דה פרובאנס
|
|
שם לועזי : Herbs de Provence
תבלין פרובנס נקרא גם "הרבס דה פרובנס", הוא תערובת עשבי תיבול יבשים המגיעה מאזור הפרובאנס בדרום צרפת ואופינית למטבח הצרפתי והאיטלקי. התבלין מכיל עשבי תבלין יבשים מעורבים מסוג: טימין, רוזמרין, מיורן, אורגנו, לבנדר, זרעי שומר כתושים ומרווה. לרוב משתמשים בתיבול פרובנס כתוספת טעם למאכלים כמו בשר, דגים, עוף או ירקות, ונהוג להוסיפו במהלך הבישול ולא בתומו. ניתן להשיגו את ה"הרבס דה פרובנס" בחנויות התבלינים בארץ. מתכון הרב דה פרובאנס:
1/4 כף זרעי שומר
1/4 כף בזיליקום
כף טימין
כף לבנדר
1/4 כף אורגנו יבש
1/4 כף מרווה
כף רוזמרין
שמות נוספים : Herbes de Provence
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|