מרציפן
|
|
שם לועזי : Marzipan
מרציפן הוא מאין בצק צמיג המורכב משקדים מתוקים קלופים וטחונים, וסירופ סוכר. טעמו של המרציפן מתוק, אך הוא שומר על מרירות מסויימת שנגזרת מתוספת של שקדים מרים לבצק. המרציפן משמש במטבחים רבים כקישוט למנות אחרונות, שכן המרקם הצמיג שלו, בתוספת צבעי מאכל, מאפשר עיבוד לצורות שונות של חיות, פרחים, פירות ואותיות. מדינות רבות מקיימות מסורת ארוכת שנים של עיצוב במרציפן, וחנויות המתמחות בעיצובים יחודים, פופולריות באיטליה (פלרמו במיוחד), ספרד ופורטוגל. גם בארץ, הוקם בשנת 1998, מוזאון המרציפן בכפר תבור, הכולל עיצובים שונים בחומר המתוק.
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|