פסטה
|
|
שם לועזי : Pasta
פסטה הוא השם האיטלקי לאיטריות. השם פסטה גזור מ"בצק" באיטלקית, שכן הפסטה עשויה מחתיכות בצק עשוי מקמחים שונים (לרוב חיטת דורום או סמולינה) שנלושו עם מים ולעיתים אף ביצים, יובשו, ובושלו במים רותחים לפני ההגשה. מקורן של האטריות אינו ידוע אם כי עדויות על הכנה ומאכל איטריות, קיימות עוד מלפנה"ס הן באירופה והן בסין, שם נהגו להכין את הנודלס מקמחים שונים כמו קמח אורז, שעועית וביצים. הפסטה והנודלס מקובלים היום בעולם כולו ובאיטליה נמצא שפע רב של סוגי אטריות ופסטה ממולאים, מגולגלים ומסולסלים. בין סוגי הפסטות השונים נמצא את הפסטות הדקות כמו ספגטי ואטריות ביצים, פסטות מעוצבות כמו פוזילי, צדפות ופנה, ופסטות ממולאות כמו רביולי, קנלוני ולזניה.
שמות נוספים : איטריות, נודלס
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|