|
צ'יפוטלה
|
|
שם לועזי : Chipotle
הצ'יפוטלה הם פלפלי חלפניו מקסיקאני חריף, שעברו תהליך של עישון ולעיתים אף יבוש. הצ'יפוטלה מגיע לרוב בממרח או מחית בטעם רגיל או מעושן, אך ניתן להשיג גם פלפלים שלמים מעושנים ומשומרים. מחית הצ'יפוטלה, משמשת מרכיב חשוב במאכלים רבים מהמטבח האמריקאי והמקסיקני. לאור התהליכים שעובר הפלפל, נמדדת רמת החריפות שלו במדד סקוביל ב-100,000 יחידות בערך (חריפות גבוהה במיוחד).
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|