מתכונים ומאכלים מהמטבח המקסיקני
מתכונים לאוכל מקסיקני - טאקו, טורטייה בוריטו גווקמולי ועוד
המטבח המקסיקני הוא מטבח יחודי שמקורו במסורות עתיקות של עמים שונים שאכלסו את מקסיקו מתקופת האצטקים ועד הכיבוש הספרדי.
זהו מטבח מקומי, המבוסס על תוצרת מקומית, תנאי אקלים חם וקרבה לים. הוא מתייחד בטעמים עזים, אוכל חריף ושימוש בטכניקות בישול מגוונות.
רבים מאיתנו מכירים מאכלים מקסיקנים דווקא דרך ארצות הברית השכנה, שאימצה את המטבח השכן לליבה, קראה לו טקס-מקס והפכה אותו למוכר בכל בית.
מתכונים לאוכל מקסיקני מבוססים על מוצרים מקומיים כמו תירס, קמח תירס, שעועית, אבוקדו ופלפלים חריפים, וכוללים גם מאפי בצק רבים דוגמת טאקו, טורטייה, אינצ'לדה בוריטו ונאצ'וס.
מתוך מילון אוכל:
•
בוריטו • טאקו • טורטייה • אנצ'ילדה • פהיטס • קסדייה • צ'ילי קון קרנה
|
|