אצות נורי
|
|
שם לועזי : Nori Seaweed
אצות נורי הן אצות ים כהות, המשמשות כמרכיב מרכזי במטבח האסיאתי. השימוש המרכזי בנורי הוא לגלגול סושי, אך הן מיוצרות גם בממרח כפסטה, או כשבבים, המהווים תוספת חלבון למאכלים שונים. מקור השם נורי ביפן, שם נחשב לשם גאנרי לאצות אכילות כבר במאה השמינית. הן גדלות באזורים קרים באוקיינוסים, ואף בים האדום, ומעדיפות מפרצים הנוצרים משפכי אגמים, שם הן מקבלות את מירב הדישון. שמן הלועזי הוא פורפירה Porphyra והן עשירות בחלבונים, ויטמינים A ו-B, מינרלים ויוד. אצות הנורי מגיעות לרוב לשווקים, בחבילות עלים ארוזות, ותהליך העיבוד שלהן, דומה לתהליך ייצור הנייר. היצרנים ממליצים לשמור אותן במקום יבש, שכן אצה שספגה לחות תאבד את המרקם שלה. ניתן ליבש אצות לחות, ידי קלייה קצרה על מחבת יבש.
שמות נוספים : פורפירה, Porphyra
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|