|
מתכוני מנות עיקריות לפסח
|
מתכון עוף שלם בתפוחי עץ ומרסלה
|
מה מתאים יותר לערב החג מעוף חגיגי בטעמים וניחוחות מספרד ומהאוריינט
מרכיבים:
עוף שלם גדול
4 תפוחי עץ ירוקים - "גרנד" פרוסים לרבעי עיגול דקים
4 כפות דבש
כוס וחצי כוסות יין מרסלה
כוס יין אדום יבש
4 כפות חומץ בלסמי
כפית קינמון טחון
6 מסמרי ציפורן
קורט הל טחון
1 כפית כפית מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כפית ג'ינג'ר
|
|
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים את העוף למשך הלילה (מינימום 5 שעות).
חותכים את התפוחים ומסדרים יחד עם העוף בתבנית. שומרים חצי מהמרינדה בצד.
מושחים את העוף במעט דבש, וצולים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, משך כ- 50 דקות.
מידי פעם, פותחים את התנור ושופכים עוד נוזלים מהתבנית על העוף.
כ- 10 דקות לפני תום הצלייה, מעבירים את התנור לגריל.
במקביל, מצמצמים את מחצית המרינדה שנותרה, בסיר על אש קטנה, עד שנותר רק שליש מהנוזל והרוטב מסמיך. שופכים את הרוטב על העוף ומגישים עם אורז חגיגי.
מתכוני עוף נוספים
|
מתכון צלעות מפולפלות
|
ולחובבי הבשר, מנה חגיגית ומיוחדת, קלה להכנה ודלה בקלוריות.
מרכיבים:
5 צלעות במשקל 400 גרם כל אחת
שמן זית מתובל בטעם שום
3 כפות פלפל שחור גרוס גס
3 כפות פלפל אדום או ורוד גרוס גס
3 כפות פלפל ירוק גרוס גס
3 כפות טימין קצוץ דק
3 כפות גרגירי חרדל שלמים
|
|
אופן ההכנה:
בוחרים נתחי בשר מיושנים משובחים, שוטפים ומייבשים אותם לחלוטין בעזרת מגבת בד.
מוציאים את הבשר מהמקרר לפחות 3 שעות טרם הצלייה.
מערבבים את כל התבלינים היבשים ומפזרים אותם על מגש שטוח.
מושחים את הבשר בשמן זית, ו"מגלגלים" אותו בתערובת התבלינים היבשה.
מחממים מחבת כבד לחום גבוה. יוצקים מעט שמן זית ו"סוגרים את הבשר מכל צדדיו (לפי רמת ההשחמה הרצויה לכם).
מוציאים מהמחבת ומניחים את הנתחים הצלויים על תבנית עם נייר כסף. אופים עוד כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. (לדרגת מדיום +).
מתכוני בשר נוספים
מתכון שוק טלה בתנור
|
מתכון צלי בקר ברוטב פטריות ויין
|
צלי בקר חגיגי בטעם מזרח אירופי, וניחוח יין ועלי דפנה
מרכיבים:
1 קילו בשר צלי לבחירתכם
1 בצל גדול קצוץ גס
2 חבילות פטריות שמפיניון
2 כוסות כוס יין אדום יבש
כוס ציר עוף
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 גבעולי סלרי, הגבעול - חתוך בפרוסות והעלים קצוצים
8 שיני שום שלמות
8 עלי ריחן טרי קצוצים
3 עלי דפנה
1 כפית חרדל משובח
1 כפית גרגירי חרדל שלמים
2 גבעולי תימין טרי
שמן זית
פלפל ומלח לפי טעם
|
|
אופן ההכנה:
מחממים מעט שמן בסיר גדול שניתן להכניס לתנור. שהשמן רותח, מניחים את הבשר וסוגרים מכל צדדיו עד השחמה. מוציאים את הבשר מהסיר, ומכניסים את הבצל. מטגנים עד הזהבה ומכניסים את הפטריות השלמות. מקפיצים את הפטריות כ- 2 דקות.
מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את היין, הפטרוזיליה הקצוצה, עלי הסלרי הקצוצים עלי הריחן וגבעולי התימין. מוסיפים גם את החרדל הרגיל, גרגירי החרדל, מלח ופלפל. מבשלים על אש בינונית כ- חצי שעה. לאחר חצי שעה מורידים מהאש. מוציאים את הבשר שהתרכך וחורצים בו מספר חריצים. דוחפים לחריצים בצורה שווה גבעולי סלרי, שיני שום ועלי דפנה.
מחממים תנור ל- 180 מעלות מוסיפים לסיר עוד כוס ציר עוף ומכניסים את כל הסיר לתנור לעוד שעתיים. מדי פעם פותחים ומערבבים.
מוציאים מהתנור, פורסים ומגישים חם.
מתכונים נוספים עם פטריות
עוד מתכוני מנות עיקריות לפסח
|
|
|
|
|